Google Translate Element

Bu Blogda Ara

29 Ocak 2011 Cumartesi

El Bakimi

Ellerinizin daha yumusak ve genc bakimli görünmesi tamamen sizin elinizde, kozmetik ürünlerinin degil.

Zira neyi nasil kullandiginiz cok önemli canlar.

Kendi kullanimlarimdan örnekler vermek istiyorum bu defa sizlere.

El cildimin cok kurudugunu ve acil bakima ihtiyac duydugum anlarda, ilk olarak tencere su koyar ve kaynayan su üzerine ellerimi tutarim. Böylece el derimde ki gözeneklerin acilmasini saglarim.

Acil durumlarda, herhangi bir el nemlendiricisi uygularim hemen, sayet acil isim yoksa, saf zeytinyagi ile 10 dk ovar yikamadan beklerim yaklasik yarim saat. Bu islemin en cok faydasini göreceginiz an ise, gece yatmadan evvel, cünkü zeytinyagini ceken ellerime, tekrar zeytinyagi sürüp yün eldivenimi takar öyle uyurum.

Meyveleri soyarken islem sonrasi mutlaka kabuklarini yüzüme ve ellerime sürer, bekletir ardindan yikayip nemlendiririm.

1 tatli kasigi yagli yogurt ve ya krema ile bir tatli kasigi bali karistirip ellerime uygularim, ardindan yikayip nemlendiririm.

Limon asla vazgecilmezlerimden. Kullanimlarin ardindan asla atmam ve ellerimi ve dirseklerimi ovalarim.

Bir cok hanimda özellikle yaz aylarinda, dirseklerinde ki kurumayi ve renk degisimini renkte ki koyulugu fark etmissinizdir. Bu bir hanimda asla olmamasi gerekenlerden. Iste bunun caresi yine limon. Limon ile ovmak, ya da 2 yemek kasigi deniz tuzunu linon ile macunlastirip, dirsekleri ovalamak, hem o bölgede ki rengi acacak, hem de idtediginiz yumusakligi saglayacaktir. Bu islem ellerde uygulandiginda, tirnaklarinizi mutlaka bir dis fircasi yardimi ile bu macunla ovun, tirnak renklerinin acildigini ve nasil bakimli bir hal aldiklarina sasiracaksiniz. Unutmadan ben ayni islemi dislerim icinde kullaniyorum, bazen icerisine bir miktar kabartma tozuda ekleyerek, dislerde müthis bir beyazlatma etkisi yapiyor.

Manikür de ise su yerine ilik süt kullaniyorum.

Bu defalik bu kadar canlar :=))

Sevgimle.

Fikirlopedi.

Hiç yorum yok: