Soğuk Porselen tarifini vereyim.
Hemen belirteyim ki tarifi kendim hic uygulamadim, portekizli bir bloger arkadastan aldim. Oda bir Türk blogerdan almis, öyle dedi. :=))
Kolay gelsin.
Malzemeler
2 çay kaşığı bebe yağı
2 çay kaşığı bebe yağı
2 fincan (veya bardak) ahşap tutkalı
1/2 fincan (veya bardak) su
3 fincan (veya bardak) mısır nişastası
Yapılışı
Tüm malzemeyi iyice karıştırıp plastik bir kaba alın mikrodalga fırında 1 dk tutup dışarı alıp, karıştırdıktan sonra yeniden fırına alın ve bu işlemi 4-5 kez yapın. Sonra bir naylona sarıp soğumasını bekleyin.
1/2 fincan (veya bardak) su
3 fincan (veya bardak) mısır nişastası
Yapılışı
Tüm malzemeyi iyice karıştırıp plastik bir kaba alın mikrodalga fırında 1 dk tutup dışarı alıp, karıştırdıktan sonra yeniden fırına alın ve bu işlemi 4-5 kez yapın. Sonra bir naylona sarıp soğumasını bekleyin.
Soğuyunca artık kullanabilirsiniz.
________________________________________________________
Bunlarda diger tarifler.
________________________________________________________
Bunlarda diger tarifler.
500g vinil yapışkan EXTRA GÜÇLÜ
2 yemek kaşığı yağ
1 çorba kaşığı beyaz sirke
300g mısır unu
Kalan hamuru her zaman ki gibi posette ve dolapta sakliyormusuz.
______________________________________________________________________________
Bu blog da resimli tarifler var, isinize yarayacagindan eminim.
___________________________________________________________________________
Malzemeler:
1 su bardağı polimer tutkal
2 su bardağı arı veya piyale marka mısır nişastası
Derin bir kabın içine ilk önce nişastayı koyuyoruz.Ortasına da tutkalı koyuyoruz ve yavaş yavaş elimiz ile nişastadan tutkala doğru nişastayı attırarak yavaş yavaş karıştırıyoruz.(Hamurun çatlamasını önlemek için anlattığım teknikte ve markalarda yapmalıyız hamuru...)Yavaş yavaş karıştırdıktan sonra normal hamur yoğurur gibi özleşene dek yoğuruyoruz.Renklendirme olarakta bize kursta öğretilen,yaptıklarımızı kumaş boyaları ile boyadık.
Hamurun kurumasını önlemek içinde 2 adet buzdolabı poşetinin içine hamuru koyup ağızlarını sıkıca bağlamalıyız.Hava alınca hemen sertleşir,poşetlerin delik olmamasına çok dikkat etmeliyiz...
Diyorlar, deneyip görmek gerek.
2 yorum:
Tarifler için teşekkürler. :)
1. tarifi hangi Türk blogtan aldığını söyleyim mi? :))
http://rusensdiary.blogspot.com/2010/12/cold-porcelain-soguk-porselen.html
severek takip ettiğim bir blogtur. Ama bir kaç haftadır bloğuna birşey yazmadı. Merak ediyorum açıkcası.
Bloğuna bak derim. İlgini çekecektir mutlaka. :)
Benim ilk blogumu actigimda, Türkiye den tek blogcu yoktu, nasil zoruma giderdi bir bilsen.
Simdiyse aranan blogculardan oldu arkadaslarimiz. Bu cok onur verici. Yorumda ki bilgiler icin cok tesekkürler. Ilk firsaatta iyiden iyiye bakacagim verdigin linke.
Saygimla can
Yorum Gönder