Google Translate Element

Bu Blogda Ara

Yükleniyor...

8 Aralık 2010 Çarşamba

Cevizli havuclu kurabiye

Evet canlar bugün Avrupa'nin bir cok ülkesinde bayram ve calismiyoruz evdeyim. Hadi dedim hazir vaktim var, biraz Bloglayayim:)

Havucu cok seven biri olarak, bu tarifi görünce tam benlik bir fikir dedim ve hem ilk firsatta yapmaya, hem de bloguma lmaya karar verdim. Blog sahibesinede yorumda bunu bildirdim.

Cidden gezmeye deger bir blogu var ve güzel emekler paylasmis. Bereket sofrasi sahibesi Sükran hanima tesekkür ve saygilarimla, deyip gecelim blogun kinkine ve cok hosuma giden tarife.

Bereket Sofrasi bloguna buradan ulasabilirsiniz TIKLAYIN.

Cevizli / Havuclu Kurabiye

  • Malzemeler
  • 125 gr Quark ya da süzme yogurt.
  • 1 yumurta.
  • 1 cay bardagi sivi yag.
  • 1 cay bardagi eritilmis tereyagi.
  • 1,5  cay bardagi pudra sekeri.
  • 1 kabartma tozu.
  • 1vanilya sekeri
  • Yaklasik 6  cay bardagi/ aldigi kadar un.

Ic Malzelemer

  • 4-5 büyük havuc.
  • 1 su bardak seker.
  • 1 su bardagi cekilmis ceviz ici.
  • Tarcin.
Üzerine sürmek icin 

  • Bir miktar sizin sececeginiz bir recel.
  • Bir miktar hindistan cevizi rendesi.
Tüm malzemeyi yogurup biraz dinlendirelim. Havuclu harci hazirlayip buzdolabinda bir süre bekletelim ve actigimiz hamurlarin iclerine koyup, resimde ki sekli verelim. Yagli kagit üzerine yerlestirip firinladigimiz kurabiyelerimiz cikinca, üzerlerine isittigimiz recelden sürüp hindistan cevizi rendesi serpelim.

Sevgimle.


2 yorum:

Bereket Sofrasi dedi ki...

Ziyaretiniz ve övgü dolu sözleriniz size icin cok tsk ediyorum. Tarifimi yayinlamaiz icin Link verdiginiz sürece sorun yok tabiiki.
Size bu bos gününüzde iyi vakit gecirmenizi diliyorum...
Herzaman ziyarete bekliyorum :) ve Berlinden kucak dolusu sevgiler gönderiyorum

Sükran

Fikirlopedi dedi ki...

Tesekkürler elinize emeginize saglik, cidden cok hostu, hatta az yaptigim icin sitemlerle kalkildi masadan:=) Kulaklarinizi cinlattik elbet, hatta sitenizi gösterdim arkadaslara, yeni ziyaretcileriniz olacak bilginize:=) Saygimla.